Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado of Balado) combineert heerlijke hartig gebakken stukken aubergine met een sweet en sticky ketjap saus. Lekker met rijst of bijvoorbeeld nasi kuning.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de aubergines in de lengte in vieren en vervolgens in dikke plakken. Bestrooi met zout en laat dit 10 à 15 minuten intrekken.
Giet eventueel vocht af van de aubergines en bestrooi met 1 eetlepel maïzena. Schud en draai tot alles bedekt is en voeg dan de volgende lepel toe.
Bak de aubergines in een laagje olie mooi goud bruin. Zet apart.
Hak de gember en de knoflook fijn. Je hebt ongeveer 2 even grote hoopjes als je klaar bent. Snijd (indien je van wat pittiger houdt) de rawits in dunne ringen.
Fruit de knoflook en gember in wat olie.
Voeg nu ook de andere ingrediënten (kaffir lime leaves, salam blad, suiker, water, ketjap en rawits) toe en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen, zeker 2 tot 3 minuten, zodat alle smaken zich met elkaar vermengen en de saus weer dezelfde dikte heeft als de ketjap had.
Schep de aubergines erbij en schep om, totdat alles bedekt is met saus.