No knead bread met knoflook en tijm heeft een perfect knapperige korst en een stevige, maar luchtige binnenkant. Tijdens het bakken ruikt je huis naar een bakkerij. Niemand hoeft te weten dat jij stiekem niet hebt hoeven kneden!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Roer in een ruime kom alle ingrediënten door elkaar. Je krijgt nu een plakkerig deeg, wat misschien een beetje te waterig lijkt. Dit klopt; dit is de bedoeling. Roer niet meer dan nodig is om alles door elkaar te mengen.
Dek de kom goed af met plasticfolie en laat het deeg minimaal 18 uur (ik doe meestal 24 uur!) op kamertemperatuur rijzen. Zelf zet ik het deeg vaak in de buurt van de verwarming, maar zeker niet erop of er tegenaan.
Snipper je teentjes knoflook fijn en rits de tijmblaadjes van de takjes.
Bestuif je aanrecht met flink wat bloem en stort je deeg erop. Verdeel de tijm en knoflook erover en druk het er een beetje in. Vouw het deeg één keer dubbel en maak er vervolgens een bol van door de zijkanten onder het deeg te duwen.
Neem twee theedoeken en bestuif deze met bloem. Leg het deeg er tussen, laat het zo nog eens twee uur rijzen.
Plaats een stevige gietijzeren (braad)pan, met deksel, in de oven en verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
Haal de pan voorzichtig uit de oven (heet!) en leg het brood erin. Plaats de pan terug in de oven en bak deze, met de deksel op de pan, 30 minuten. Verwijder de deksel en bak nog eens 15 à 20 minuten, zodat een mooie goudbruine korst ontstaat!Tadaa! Je eigen verse brood zonder kneden. Eet smakelijk!