Heerlijke slierten linzenpasta met zoete gegrilde tomaatjes. De tomaten gril je samen met de knoflook en kruiden tegelijk in de oven, wat dit recept nog makkelijker maakt. Hoe minder afwas, hoe beter, toch? En dat allemaal in de tijd dat jij de pasta kookt, dus het is ook nog eens lekker snel klaar. Dek de tafel maar, want we kunnen aanschuiven!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Zet een pan met water op en kook de pasta met een goede snuf zout tot deze gaar is (mijn merk kost 8 minuten, maar check voor de zekerheid de verpakking van jouw pasta).
Leg de knoflook met schil, tomaten en oregano op de bakplaat en besprenkel royaal met olie en zout. Rooster ongeveer 15 minuten.
Haal de knoflook voorzichtig uit zijn vel en leg een paar tomaatjes apart.Stamp nu de knoflookteentjes, oregano en overige tomaatjes met de sappen en olie die vrij zijn gekomen tijdens het grillen in de oven tot een saus.
Roer de pasta door de saus en breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer met de aparte gelegde tomaatjes en eventueel met verse basilicum en Parmezaanse kaas of, zoals in mijn geval, cheese pops!