Amandelspijs, heb je dat al eens zelf gemaakt? Met drie ingrediënten maak je binnen een paar minuten zelf je amandelspijs. Super leuk om te doen en veel lekkerder dan het meeste spijs dat je in de supermarkt kunt kopen.
Porties 1portie
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Ingrediënten
150grkristalsuiker
150gramandelmeel
1eiwitmedium
1/4citroenraspoptioneel
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.
150 gr kristalsuiker, 150 gr amandelmeel , 1 eiwit, 1/4 citroenrasp
Kneed het samen met schone handen samen en verpak in plastic.
Leg in de koelkast om te rusten tot gebruik!
Notities
Dit recept geeft ruim 300 gram amandelspijs, ongeveer net zoveel als je kant-en-klaar in een pakje kunt kopen in de supermarkt.Amandelspijs blijft onverwerkt ongeveer een week goed in de koelkast, mits goed verpakt.
Auteur: Mariska
Gang: basis recept
Keuken: Westers
Trefwoord: amandel, kerst, pasen, sinterklaas, suiker, zelf maken, zoet