Koolhydraatarme ovenschotel met gehakt, prei en kerrie
De klassieke gehakt, prei en kerrie ovenschotel, maar dan in een koolhydraatarm jasje en ook nog eens helemaal gemaakt zonder pakjes en zakjes. Ook nog eens super makkelijk te maken. Dus, wanneer staat deze ovenschotel bij jou op tafel?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet je ovenschaal klaar.
Bak het gehakt in olie rul met een snufje zout en peper. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de prei in ringen en was de prei goed. Bak dit samen met het gehakt nog 2 minuten mee, tot de prei begint te slinken.
500 gr rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 2-3 stuks prei
Kook de bloemkool gaar en prak of mix tot een puree. Meng met een klont boter, 1 ei en 2 handjes kaas. Breng op smaak met wat zout en peper.
500 gr bloemkool, 1 klont boter, 1 ei, zout
Mix voor de kerriesaus de yoghurt, kerrie en eieren goed door elkaar.
3 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels kerrie, 2 eieren
Schep eerst het gehakt-prei mengsel in je oven schaal. Giet hier je kerriesaus overheen en verdeel vervolgens de bloemkool erover.
Bestrooi met nog een handje kaas en bak in 25-35 minuten in het midden van de oven, tot de toplaag goudbruin begint te worden!