Varkensrollade uit de Instant Pot is makkelijk en snel te maken en het resultaat is een heerlijke, sappige rollade. Geen gedoe met droog en taai vlees. Alles in de pot en je hebt er geen omkijken meer naar. Serveer hem zo met zijn eigen jus of maak een heerlijke sticky glaze voor je rollade!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm wat boter in een pan en bak de rollade aan alle kanten mooi bruin. Dit kan ook in de Instant Pot zelf, met de SAUTE functie, maar dat gaat misschien wat lastiger.
Meng sinaasappelsap, water en een snuf zout met de bruine suiker en een verkruimeld blokje bouillon. Giet in de pot en leg de takjes rozemarijn erbij. Druk met de zijkant van een mes de teentjes knoflook plat en gooi deze er ook bij.
Leg de rollade in de pot en voeg optioneel nog 3 plakjes sinaasappel toe, met of zonder schil. De schil geeft de saus een tikje bitterheid waar je van moet houden. Zonder schil wordt de saus wat zoeter.
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en set je de timer op 20 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen, een NR dus. Haal de rollade voorzichtig uit de pot.
Proef de jus en voeg eventueel nog een lepel bruine suiker of wat zout toe. Nu kunt je de jus zo laten of pureren tot een saus. Dat laatste is gewoon een kwestie van met een staafmixer alles pureren.Wil je een mooie glaze, zet dan 2/3 van de saus apart en voeg nog een eetlepel bruine suiker toe. Breng aan de kook met de SAUTE functie, tot het een mooie dikke glaze is geworden. Kwast de glaze over je rollade heen en serveer de saus los!