Varkensrollade met sinaasappel en rozemarijn is een heerlijke, sappige rollade vol smaak, die absoluut niet saai is. Eet 'm zo of maak een heerlijke sticky sinaasappelglaze om je rollade net even wat extra glans en smaak te geven. Simpel genoeg om zo te maken, maar spectaculair genoeg om op te dienen als hoofdgerecht tijdens Kerst!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm wat boter in een braadpan en bak de rollade aan alle kanten mooi bruin.
Meng sinaasappelsap, water en een snuf zout met de bruine suiker en een verkruimeld blokje bouillon. Giet in de pan en leg de takjes rozemarijn erbij. Druk met de zijkant van een mes de teentjes knoflook plat en gooi die er ook bij.
Voeg optioneel nog 3 plakjes sinaasappel toe met of zonder schil. De schil geeft de saus een tikje bitterheid waar je van moet houden.
Breng aan de kook en laat vervolgens zo'n 30 minuten zacht sudderen met de deksel op een klein kiertje.
Om zeker te weten dat de rollade gaar is, kun je een kookthermometer gebruiken. 53 graden is ideaal, maar iets meer kan ook goed. Zorg er wel voor dat het onder de 63 graden blijft, anders heb je een taaie rollade.
Proef de jus en voeg eventueel nog een lepel bruine suiker of wat zout toe. Nu kun je het zo laten of pureren tot een mooie saus. Dat is gewoon een kwestie van met een staafmixer alles pureren. Wil je een mooie glaze, zet dan 2/3 van de saus apart en voeg nog een eetlepel bruine suiker toe aan de overgebleven saus. Breng aan de kook, tot het een mooie dikke glaze is geworden. Kwast dit over je rollade heen!