Zalmtartaar met avocado en Aziatische dressing. Ziet er best fancy uit, toch? Zal ik je verklappen dat je dit gerechtje makkelijk in 10 minuten in elkaar kunt zetten (oké, 20 als je een beetje stuntelt in de keuken) en ook nog eens makkelijk in 5 minuutjes mooi kunt opmaken? Wat wil je nog meer?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Haal de zalm uit de koelkast en laat een beetje op kamertemperatuur komen. Dep droog met een stukje keukenrol en snijd in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.
Doe hetzelfde met de avocado's, besprenkel met een klein beetje limoensap tegen verkleuring.
Meng alle overige ingrediënten, met uitzondering van de sesamzaadjes, door elkaar. Proef en voeg eventueel extra soja of juist limoensap toe. Je wilt een lekker hartig, maar toch nog fris sausje hebben.
Schep de marinade door de zalm heen en laat 2-3 minuutjes staan, voordat je voorzichtig de blokjes avocado er doorheen schept.
Verdeel over bordjes of glazen en besprenkel met wat sesamzaadjes.
Notities
Wil je de zalm van tevoren vast snijden? Haal deze dan uit de koelkast, snijd deze in blokjes en plaats afgedekt terug in de koelkast. Haal de zalm een half uur voor je deze wilt serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.