Kurkuma knoflook aardappeltoefjes: prachtig goudgeel met een knapperige buitenkant en een heerlijke zachte smeuïge binnenkant! Een perfect bijgerecht. Hoewel.. ik zou hier wel een hele schaal van op kunnen.
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
In de oven 20 minutenmin
Kookgerei
Oven
Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Stamper of pureeknijper (of een vork & spierballen)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier. Mijn oven is niet zo snel, dus ik moet dit echt al doen, voordat ik de aardappels kook. Is jouw oven wel snel warm, doe het dan pas na stap 2.
Was en schil de aardappels. Breng samen met koud water en een snuf zout aan de kook en kook tot ze gaar zijn en bijna uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
Stamp de aardappels fijn en roer er vervolgens boter en knoflook doorheen. Is je puree niet helemaal glad? Haal het dan eventueel door een zeef heen. Je wilt niet te grote klontjes, anders blijven die steken in je spuitmondje.
Roer de kurkuma er doorheen. Ga je alleen voor kleur, dan is een halve theelepel waarschijnlijk al genoeg. Ik ga zelf ook voor de smaak. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
Roer nu de eidooier er doorheen, je puree zal nu genoeg afgekoeld zijn zodat het eigeel niet stolt. Is je puree nog heel warm, wacht dan even! Schep alles in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Spuit toefjes op de bakplaat. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, maar het belangrijkste is dat ze allemaal ongeveer hetzelfde zijn, zodat ze ook gelijk bruinen.
Bak goudbruin in het midden van de oven, ongeveer 20 minuten.