Deze fantastische, romige paddenstoelensoep is het perfecte herfstrecept. Of je nou op zoek bent naar een snelle maaltijd doordeweeks of naar een fancy voorgerecht voor een etentje met vrienden.
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
1rode ui
2teentjesknoflook
600grpaddenstoelen
3-5takjestijm(geen fan? peterselie smaakt ook erg lekker!)
1klontboter
800-1000mlbouillon (paddenstoelen, groenten of kip werken allemaal erg goed)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Borstel de paddenstoelen schoon, je kunt ook een stuk keukenrol gebruiken. Gebruik geen water, want dat nemen de paddenstoelen op en dat verpest je gerecht. Verwijder eventueel verharde steeltjes en snijd grof in stukjes.
Snipper de ui en knoflook en verwarm een klont boter in de pan.
Fruit hierin de rode ui 2-3 minuten en voeg de paddenstoelen samen met fijn gesneden knoflook toe. Rits de blaadjes van 3 takjes tijm en bak het geheel met een snuf zout.
Leg nu wat gebakken paddenstoelen apart, die kunnen we straks als garnering gebruiken. Schenk de bouillon bij de gebakken paddenstoelen en breng aan de kook. Laat even zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met de room. Ik zou beginnen met 100 ml room en dan naar smaak toevoegen. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als de soep dikker is dan jij lekker vindt.
Serveer de romige paddenstoelensoep in kommen met de apart gelegde paddenstoelen, wat vers gemalen peper en wat blaadjes verse tijm.
Notities
Ben je op zoek naar een extra ’touch’ of luxe? Druppel dan bij het serveren een klein beetje truffelolie over de soep!