Zelf echte carpaccio maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Dunne plakjes snijden en plat slaan maar! Het is maar een paar minuten meer werk, maar je hebt wel echt het idee dat je zelf iets bereid hebt, in plaats van alleen wat uit een pakje op een bordje leggen. Smaakt minimaal 10 keer lekkerder dan die glibberige plakjes uit de supermarkt.
Porties 4voorgerechten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Ingrediënten
De carpaccio
200grossenhaasrunderhaas, lende
grof zeezout
pepervers gemalen
balsamico
Salade
3handjesslabv rucola, eikenblad
extra virgin olijfolie
1kneepjecitroensap
Toppings
Parmezaanse kaasvers geschaafd
pijnboompitjesvers geroosterd
kappertjes
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd je stuk vlees in dunne plakken. Dit gaat het best met een goed koud stuk vlees en een loeischerp mes. Zet je mes dus zeker nog even aan voor je begint. Let ook op de snijrichting, snijd je vlees altijd dwars op de draad, dan is het vlees veel malser om te eten.Heb je hier geen vertrouwen in, dan kun je dit ook je slager laten doen.
Leg het plakje vlees onder een stuk bakpapier en sla dit plat. Dit kan heel goed met de palm van je hand. Werk van de binnenkant naar de buitenkant.Heb je niet genoeg kracht in je handen, gebruik dan voorzichtig een platte vleeshamer of iets anders zwaars, maar plats.Deze stappen kun je eventueel een paar uur van tevoren doen, leg dan wel de plakjes vlees goed verpakt terug in de koelkast.
Maak je sla aan met olie, citroensap en een snufje zout.
Leg de salade op het bord en leg hier de plakjes vlees bovenop. Besprenkel met Parmezaan, pijnboompitten en kappertjes.
Auteur: Mariska
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Instant pot vlees, italiaans, kerst, kerst vlees, kerst voorgerecht, koolhydraatarm, koolhydraatarm kerst, ossenhaas, rundvlees, vlees, zelf maken