Koolhydraatarme pizza ovenschotel is fantastisch lekker en super simpel te maken. Dat lees je natuurlijk wel bij meer recepten, maar hier is het toch echt zo! Nee echt! Geloof me nou! Of niet, even goede vrienden, maar misschien dan toch een keer maken? Dit wil je namelijk niet missen.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een ovenschaal klaar.
Zet een pan op met ruim water en een snuf zout. Snijd de bloemkool in gelijkmatige roosjes en doe ze in het water, zodra dit begint te koken. Kook beetgaar (5 minuten) en giet af.
Snijd de courgette in vieren en vervolgens in (kwart)plakjes. De paddenstoelen mogen ook in plakken gesneden worden.
Bak de courgette en paddenstoelen kort aan in een pan, zodat het vocht wat verdampt; dit zorgt ervoor dat je ovenschotel geen soep wordt. Voeg op het laatst een teentje knoflook toe en bak deze kort mee.
Snijd de helft van de chorizo fijn en meng met alle groente, paddenstoelen en de tomatensaus.
Verdeel over de ovenschaal en besprenkel met kaas en de overige chorizo.
Bak 15 tot 20 minuten in het midden van de oven. Maak eventueel af met wat vers gesnipperde peterselie.