Easy aardappelpuree met truffel en Parmezaan. Alleen al van die naam loopt het water me in de mond. We gebruiken truffelmayo voor een lekker en makkelijk resultaat. Geen gedoe met dure truffels of te vette olie. Hoewel perfect als bijgerecht, kan deze puree ook makkelijk de show stelen. Maak het onderdeel van je Kerstdiner of onderdeel van een simpel, doordeweeks avg-tje!
Porties 4ruime porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Kookgerei
Stamper of pureeknijper (of een vork & spierballen)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil de aardappels en snijd in blokjes van gelijke grootte. Spoel af en zet in ruim water met flink zout op. Het water moet koud zijn, dan koken de aardappels beter en gelijkmatiger.
Breng het water aan de kook en kook de aardappelblokjes tot ze gaar zijn, ze zijn dan makkelijk door te prikken met een vork en je kunt natuurlijk ook even proeven. Giet het water af, doe de deksel terug op de pan en laat de blokjes nog 2 minuten na stomen.
Als de aardappelen uitgestoomd zijn, gaan we ze meteen stampen met de truffelmayo, Parmezaan en boter. Voeg eventueel een scheut melk toe om het smeuïger te maken.
Proef en breng op smaak met extra Parmezaan, zout en peper!