Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Was en snijd de aardappelen, leg in koud water en kook ze vervolgens met een snuf zout, tot ze gaar zijn. Giet af en laat 5 minuten nastomen.
Verwarm ondertussen een bakplaat met een dunne laag olie op 200 graden Celsius (hete lucht) of 220 graden zonder hete lucht. Je verwarmt de olie dus mee.
Ook maken we een kruidenolie. Verwarm in een klein pannetje 3 à 4 eetlepels olie met een gesneden teen knoflook, fijngesneden rozemarijn en snuf zout. Zodra de knoflook begint te kleuren haal je de pan van het vuur en haal je de olie door een zeef.
Giet de olie bij de uitgestoomde aardappels. Schud zodat de olie alles bedekt. Stort de aardappels op de hete plaat in de oven en spreid ze zoveel mogelijk uit.
Schep ze na 20 minuten een keer om. Doe dit na 20 minuten nog een keer. Kijk dan even of ze nog eens 20 minuten nodig hebben.
Meng de yoghurt met de harissa. Niet alle harissa's zijn gelijk, dus begin met 1 theelepel, proef en voeg meer toe naar smaak.
Serveer de heerlijke, knapperige aardappeltjes met de harissayoghurt.