Bavette met peperroomsaus is een simpel te maken gerecht. Je hebt er helemaal geen pakjes of zakjes voor nodig. Heerlijk te combineren met knapperige aardappellaagjes of een goede aardappelpuree!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Extra stappen voor een extra lekkere bavette
Haal de bavette uit de verpakking, dep droog met een stuk keukenrol en bestrooi royaal met zout. Laat dit een nacht onafgedekt in de koelkast liggen. Haal minimaal 30 minuten (liefst 2 uur) van tevoren de bavette uit de koelkast en dep deze droog.
Verdere bereiding
Verwarm de olie in de pan, zodat de pan goed heet wordt. Kneus een teen knoflook en gooi deze bij de olie.
Bak de bavette in de hete pan tot deze heerlijk bruin is aan alle kanten en de garing heeft van jouw keuze. Haal de bavette uit de pan en laat deze rusten. Spoel de pan NIET om, zet de pan zachter. De teen knoflook mag er in blijven.
Schep de peper in de pan en schep kort om. Giet de room erbij en roer goed door. Zet de pan warmer en breng net aan de kook; blijf roeren. Zodra de saus een beetje indikt, mag hij van het vuur.
Roer blokje voor blokje de boter door de saus. Verwarm de saus niet meer, deze is warm genoeg om de boter op te lossen.