Gevulde paprika's uit de Instant Pot zijn een lekker snel alternatief voor de oven. Alles in de pot, deksel dicht en slechts 7 minuten op hoge druk! In een handomdraai is niet alleen je gehakt gaar, maar zijn ook je paprika's heerlijk zacht en sappig.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika van het kapje in kleine blokjes.
Meng dit samen met het gehakt, en alle andere ingrediënten (dus zonder het water) goed door elkaar.
Vul de paprika's met je gehaktmengsel. Dit mag je goed aandrukken en er mag best een kop op zitten.
Giet het water in de pot en zorg ervoor dat de paprika's het water niet raken. Dit kan met behulp van het bijgeleverde trivet, maar zelf vind ik een stoommandje of het airfryermandje die bij de Pro Crisp zit makkelijk werken.
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en set je de timer op 7 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen, een NR dus.
Afmaken met de Crisp Deksel
Giet het vocht uit de pan. Besprenkel met kaas en plaats de Crisp deksel op de pan. Druk op de GRILL knop en gril 4 minuten op de hoogste stand.
Afmaken in de oven
Zet de paprika's voorzichtig in een schaaltje in de oven en besprenkel met kaas. Zet de grilstand aan. Gril tot de kaas is gesmolten!
Notities
Dit recept is (hoewel compleet) ook een basisrecept waar je heel makkelijk mee kunt variëren. Laat bijvoorbeeld de rijst weg en voeg meer groente en gehakt toe als je gaat voor koolhydraatarm. Let je niet op de calorieën, dan voeg je lekker extra veel kaas toe. Liever geen varkensvlees? Ga dan voor rund-, lams- of kippengehakt. Met het gehakt van Beyond Meat, maak je gevulde paprika's vegetarisch.