Pasta met gochujang en gehakt is een echt Koreaans-Italiaans fushion gerecht. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, maar vol met een diepe rundvleessmaak en een prachtig glanzende saus. Of je nou je potje met gochujang leeg schraapt voor dit recept of er speciaal voor naar de toko moet: dit recept wil je absoluut maken!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm je koekenpan en verwarm hier wat olijfolie in. Bak je rundergehakt hierin goed bruin met een snufje zout.
Schep de knoflook, gochujang en tomatenpasta erbij en bak dit een minuut mee. Voeg dan je runderbouillon en een steranijs ster toe.
Roer goed door en breng aan de kook.
Laat dit zo'n 15 minuten zacht pruttelen en kook ondertussen je pasta. Zodra de pasta 'al dente' is, schep je met een tang de pasta zo vanuit het pastawater in je pan,
Schep en roer goed door, tot alles met elkaar vermengd is. Te droog? Schep er dan wat extra pastawater bij.
Maak eventueel af met wat citroenrasp en verse peterselie.
Notities
*Let op, niet alle gochujang pasta's zijn even scherp. Probeer het dus eerst even, voordat je meteen twee eetlepels toevoegt!