Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlamtosti - tosti met pitti gehakt
Thuis maak je met een simpel recept zelf heerlijke vlamtosti's. Of je nou voor een beetje pittig gaat of graag wilt dat de vlammen uit je bek slaan: dat bepaal je helemaal zelf. Zelfgemaakte tosti's zijn natuurlijk ook het beste gevuld van allemaal!
Porties
4
tosti's
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Kookgerei
Koekenpan
of
Tosti-ijzer
Ingrediënten
pittig gehakt
300
gr
half-om-half gehakt
of ander gehakt naar keuze
1
sjalot
2
teentjes
knoflook
0.5
eetlepel
gember
0.5
eetlepel
komijn
0.5
theelepel
koriander
0.25
theelepel
gerookte paprika poeder (pittig)
1
eetlepel
tomatenpasta
1
eetlepel
sambal
naar smaak meer
0.5
theelepel
suiker
1
theelepel
bloem
olie
voor de tosti's
8
sneden
casino wit
boter
8
plakken
kaas
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snipper de sjalot en de teentjes knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olie.
Voeg de droge kruiden toe en bak deze een halve minuut mee, voordat je het gehakt en tomatenpasta toevoegt. Bak het gehakt goed rul.
Voeg sambal, suiker en bloem toe en schep goed door. De bloem zorgt ervoor dat het geheel niet te nat wordt in je tosti.
Proef en voeg naar smaak meer sambal toe en eventueel wat zout.
Tijd om de vlamtosti te maken
Smeer de buitenkant van je tosti's in met boter. Beleg met een plak kaas, pittig gehakt, gevolgd door nog een plak kaas.
Bak de tosti's in de pan of in een tosti-ijzer. Serveer de vlamtosti's met extra sambal!
Auteur:
Mariska
Gang:
brunch, lunch
Keuken:
Nederlands
Trefwoord:
gehakt, pittig, tosti