Deze heerlijke Indonesische gefrituurde hapjes worden pangsit, of voluit pangsit goreng genoemd. We vullen ze met een overheerlijk mengsel van kip en garnalen en frituren ze daarna kort tot het knapperig zijn. Dit Aziatische borrelhapje is super leuk om zelf te maken.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Haal je pangsit, wonton of loempiavellen uit de vriezer en laat deze ontdooien onder een vochtige theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
Houd eenderde van de garnalen apart. Doe de rest samen met het kipgehakt, de teentjes knoflook, witte peper, soja-, oester- en vissaus en rijstazijn in een mixer en maal dit fijn.
Snijd de lente ui fijn en overige garnalen in kleine stukjes en meng deze door het gehaktmengsel heen.
Bak een klein proefstukje in een koekenpan met een drupje olie. Proef en voeg eventueel zout toe.
Daarna gaan we met het mengsel gooien (!). Dit is een Aziatische techniek die ontzettend leuk is om te doen en ook nog eens effectief zijn. Pak het gehakt uit je kom en gooi deze met een smak weer terug in de kom. Pak het weer op en herhaal, doe dit zo'n 15 keer.
Vouwen
Meng het eiwit met een klein beetje water en kluts goed los.
Smeer je vel in met een dun laagje eiwit en leg hier een klein bolletje gehakt op. Ik gebruik hier een meloenbolletjeschepje voor. Dip deze in een beetje water en je gehakt blijft niet zo plakken.
Vouwen gaat heel makkelijk. Je vouwt je vel dubbel tot je een driehoek hebt. Hier kun je het bij laten of je vouwt de puntje weer bij elkaar met nog wat extra eiwit.
Frituren
Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius en bak de pangsit goudbruin. Niet teveel tegelijk, want dan koelt je olie teveel af.
Serveer je pangsit met een heerlijk dipsausje, zoals zoete chilisaus.