Instant Pot feta tomaat pasta: heerlijke, romige pasta die het ziltige van feta combineert met het licht zoetige van de tomaatjes. Normaal gesproken maak je dit gerecht in de oven, maar met dit recept maak je het ook heel gemakkelijk in de Instant Pot!
Porties 3porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
HP in de Instant Pot 4 minutenmin
Totale tijd 9 minutenmin
Kookgerei
Instant Potof andere multicooker met hogedruk functie
0.5theelepelgedroogde oreganogedroogde tijm is ook lekker!
250mlwater
Optioneel om af te maken
verse peterselie
verse bascillicum
pijnboompittengeroosterd
Parmezaanse kaas
peper
chilivlokken
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Plaats de pasta onderop in de in pot, gevolgd door de knoflook, feta en bovenop de tomaatjes. Giet het water en de olijfolie erbij. Besprenkel met gedroogde oregano.
450 gr pasta, 400 gr tomaatjes, 2-3 teentjes knoflook, 1 blok feta, 2 eetlepels olijfolie, 0.5 theelepel gedroogde oregano, 250 ml water
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 4 minuten. Hou jij meer van echt zachte pasta, ga dan voor 5 minuten.
Zodra de timer is afgelopen, gaan we voor een Quick Release en zetten we meteen het ventiel open. Haal de deksel daarna van de pan en roer goed door. Je zult zien dat een deel van het vocht wordt opgenomen door de pasta, terwijl je roert.
Serveer de pasta zo of maak eventueel nog af met verse basilicum, peterselie, Parmezaan, versgemalen zwarte peper en/of chili.