Thaise Kip Siam is een heerlijk wereldgerecht dat ook zonder pakjes en zakjes makkelijk binnen 30 minuten op tafel staat. Dit recept wil je gewoon zelf maken: zo simpel, maar ontzettend lekker!
Hak de knoflook fijn en meng dit met alle andere ingrediënten voor de kip siam saus. Mocht je de kip siam willen serveren met gekookte rijst, dan is nu het moment om de rijst op te zetten, de rest zal vrij snel gaan.
Verwarm een goede laag olie (2 tot 3 cm) en frituur de stukjes kip kort. Ze hoeven niet bruin te worden, het doel is dat de kip een jasje krijgt waar straks de saus goed blijft plakken.Laat uitlekken op een stuk keukenrol.
neutrale olie
Verwarm een beetje olie in een flinke pan of wok. Bak hierin de uien, paprika en cashewnoten, 1 tot 2 minuten, op hoog vuur.
Voeg de kip toe en bak dit al scheppend, tot de kip gaar is.
Voeg tot slot de saus toe, schep door en laat nog een minuut mee bakken. Garneer met lente ui!