Focaccia van pizzadeeg is een makkelijke manier om je overgebleven pizzadeeg om te toveren in een heerlijk Italiaans broodje. Oké, het hoeft natuurlijk niet perse overgebleven deeg te zijn, je mag het ook kopen of gewoon speciaal maken voor dit gerecht. Lekker als voorgerecht, onderdeel van een antipasti plank of gewoon zo als broodje.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Schenk een dunne laag olie over de bodem van je bakplaat, zodat deze helemaal wordt bedekt.
olijfolie
Neem je deeg een spreid het uit over je plaat, gewoon met je vingers. Maak overal kuiltjes met je vingers en besprenkel met een beetje olijfolie en grof zeezout.
pizzadeeg, grof zout
Verdeel de olijven of andere toppings over je deeg. Is je deeg erg koud omdat het uit de koelkast komt? Dan kun je het nog even een beetje laten rijzen. Druk daarna eventueel weer met je vingers kuiltjes in het deeg.
olijven
Bak de focaccia in 18-22 minuten goudbruin in het midden van de oven.
Notities
* afhankelijk van hoeveel deeg je gebruikt. Met de hoeveelheid deeg uit het gelinkte pizzadeeg recept kon ik 2 focaccia's maken van ongeveer 35x20 cm.