Gehaktbrood uit de Instant Pot is super simpel én super lekker. Met dit recept maak je zonder veel moeite een gehaktbrood in je multicooker. Een leuke manier om je pot eens heel anders te gebruiken, dan voor bijvoorbeeld een stoofpot of soep!
Voeg beetje bij beetje paneermeel toe, tot je een mooi samenhangend gehaktmengsel hebt. Vorm tot een brood en leg dit in je bakblik.
2 handjes paneermeel
Bereiding in Instant Pot
Giet water onderin de pot en zet het trivet of sling in de pot. Plaats hierop je gehaktbrood in bakblik.
250 ml water
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en set je de timer op 25 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen, een NR dus.
Ga je voor een glaze, meng de ingrediënten dan met elkaar en strijk dit over je gehaktbrood.
2 eetlepels ketchup
Afmaken met de Crisp
Giet het vocht uit de pan. Besprenkel met wat extra kaas en plaats de Crisp-deksel op de pan. Druk op de GRILL knop en gril 4 minuten op de hoogste stand.
Afmaken met de oven
Verwarm de grill voor. Plaats je gehaktbrood in de oven en gril tot de bovenkant mooi bruin is.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: wereldkeuken, Westers
Trefwoord: gehakt, gehaktbrood, Instant Pot, instant pot crisp, Instant pot vlees