Tofu scramble is een vegan alternatief voor ei, roerei om precies te zijn. Naast kruiden gebruiken we ook een geheime saus om het gerecht genoeg smaak te geven. In het Engels heet roerei 'scrambled eggs' en daar komt dus ook de term 'tofu scramble' vandaan. Je eet de scramble net als een gewoon eitje, in mijn geval op een heerlijke bruine boterham met (vegan)mayo, Sriracha en bieslook. Het resultaat is zo lekker, dat ook wanneer je niet altijd vegan eet, je hiervan zult genieten!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Giet het vocht van de tofu af en pak deze in een schone theedoek. Leg hier een snijplank en nog wat dingen die gewicht hebben bovenop, zoals bijvoorbeeld een blik bonen of een zwaar boek. Laat dit 10 tot 15 minuten staan, zodat het vocht uit de tofu komt.
1 blok tofu
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Is je yoghurt erg dik, dan kun je de saus verdunnen met 1 tot 3 eetlepels water.
Pak je tofu uit je theedoek en verkruimel deze met je handen.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hier de tofu in met een snuf zout en peper. Niet te veel omscheppen, je wilt juist dat de tofu de kans krijgt om bruin te worden.
Voeg je saus toe en schep goed door. Bak nog even mee, tot je saus de juiste dikte heeft. Eet smakelijk!