Zin in een ontzettend sappige kipburger? Met onze geheime marinade krijg je heerlijke sappige burgers, die toch een knapperig korstje hebben. De marinade bestaat uit slechts twee ingrediënten en het mooiste is dat je ze waarschijnlijk al gewoon in huis hebt!
Porties 2burgers
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
marineren 15 minutenmin
Ingrediënten
2kipfiletsof 1 dubbele
1ei
1eetlepelsojasaus
4handjesPanko
1goede laagneutrale oliebv. arachide-, rijst-, of zonnebloemolie
2hamburgerbroodjes
2handjesijsbergsla
mayonaise
Sriracha
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Leg je kipfilet tussen bakpapier of plasticfolie en sla ze plat. Ik gebruik hier een houten vleeshamer voor, maar het werkt ook prima met een zware koekenpan of zelfs de palm van je hand.
Klop je ei los met de sojasaus en leg de kipfilets erin. Is je ei klein en je kipfilet groot? Dan heb je misschien een dubbele hoeveelheid marinade nodig.Laat 10 tot 15 minuten marineren, langer mag ook.
Laat de kip een beetje uitlekken en druk het dan in de Panko. Goed aandrukken. Ik verkruimel meestal een klein beetje van de Panko, strooi dit er nog over en druk het goed aan, om de gaatjes te vullen.
Verwarm een laagje olie in je pan, we gaan voor een shallow fry (ondiep frituren), tot de olie ongeveer 180 graden is. Dit kun je meten met een kookthermometer. Ik gebruik meestal een houten chopstick en steek deze in de olie. Als er bubbeltjes ontstaan is je olie goed!Bak je kipburgers tot ze goudbruin zijn.
Rooster eventueel je broodjes en besmeer met mayo en Sriracha. Kip erop, kaas daar weer op, lekker laag crunchy ijsbergsla en dat het kapje! Klaar om te smullen! Eet smakelijk.