Pasta Caprese is een heerlijk eenpansgerecht met tomaat, basilicum, mozzarella en natuurlijk ook pasta. Gewoon alles in de pan, een paar keer roeren en dan heb je binnen no-time een heerlijke pasta op tafel staan. Je hoeft niet eens iets af te gieten!
Porties 2flinke porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Ingrediënten
250grkerstomaatjes
150grrigatone pasta(buisjes)
2teentjesknoflookgeperst
0.25theelepeloregano
200grgezeefde tomaten
1scheutextra virgin olijfolie
250-300mlbouillon
1bolmozzarella
1bosjebasilicum
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Doe alle ingrediënten (behalve de mozzarella en basilicum) in de pan en breng aan de kook.
Zet lager en laat dit 10 minuten zacht koken, tot de pasta 'al dente' is. Roer regelmatig door, zodat de pasta niet aan de bodem blijft plakken. Check af en toe of je pasta al gaar is.
Snijd ondertussen de mozzarella en basillicum fijn en roer dit door de pasta heen, zodra de pasta klaar is.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, makkelijk, mozzarella, pasta, snel