Aardappelsalade is een ideaal bijgerecht, het kan bijna overal wel bij, toch? Onze klassieke aardappelsalade is vegetarisch en heeft een simpele saus op basis van mayonaise en yoghurt. Bieslook en kleine augurkjes zorgen voor wat frisheid.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil en was de aardappels en snijd in kleine blokjes. Het handigste is om ze nu al op de grootte te snijden die jij straks in je aardappelsalade wilt hebben. Kook met een snuf zout, tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
Kook ondertussen je eieren hard (8 tot 10 minuten), laat ze schrikken en pel ze. Snijd het eiwit in kleine blokjes en leg het eigeel apart.
Prak het eigeel fijn met een vork en meng hier de mosterd, mayonaise, yoghurt en een eetlepel augurkensap doorheen.
Wacht met het doorgaan naar de volgende stap tot je aardappels afgekoeld zijn. Anders smelt je saus en dat zou zonde zijn.
Snijd de cornichons en bieslook fijn en meng dit samen met de aardappels en de blokjes eiwit door de saus heen.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Notities
De salade blijft makkelijk twee dagen goed in de koelkast.