Marmerkoekjes zijn prachtige koekjes met chocolade, waar geen oven bij aan te past komt. Verslavend lekker en je maakt ze in een handomdraai. Het prachtige patroon maak je heel makkelijk met een prikker. Geen fan van witte chocolade? Geen probleem, je maakt ze ook heel simpel met elke andere soort chocolade!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Maal de pinda's en koekjes fijn. Dit kan in een keukenmachine, maar ook met een groot mes.
Meng hier een snuf zout, honing en gecondenseerde melk doorheen. Het is stevig en plakkerig, dus je zult goed moeten mengen. Een houten lepel werkt wat mij betreft het makkelijkste.
Bedek een bakplaat met een stuk bakpapier en spreid hier je deeg over uit. Leg er nog een stuk bakpapier bovenop en duw tot je een mooi plat vlak hebt.
Smelt (zachtjes) de helft van de witte chocolade (100 gr) met een halve eetlepel olie. Dit kan in de magnetron of 'au bain-marie'. Verwijder het bakpapier van je koek en verdeel hier de witte chocolade overheen. Leg er weer een stuk bakpapier op en wacht een paar minuten.Draai het geheel om op de bakplaat.
Smelt de rest van de witte chocolade (100 gr) met een halve eetlepel olie. Verwijder het bakpapier van je koek en verdeel hier de witte chocolade overheen.
Smelt de pure chocolade en trek hier van boven naar beneden dunne lijnen mee over je witte chocolade. Dit kun je zo uit de kom gieten, of door het even in een puntzak te gieten en een kleine opening te knippen.
Pak een prikker en trek lijnen door de zachte chocolade van links naar rechts en vervolgens van rechts naar links.
Zet in de koelkast om op te stijven, ongeveer een uur.
Snijd in repen en vervolgens in ruiten of blokjes.
Bewaar de koekjes afgesloten in de koelkast, ze blijven zeker een week goed.
Notities
Geen fan van witte chocolade? Geen probleem, wissel het dan gewoon om voor melk- of pure chocolade!