Zoete aardappelsoep uit de Instant Pot is een heerlijke, simpele soep om te maken. Met gember, knoflook en kokosmelk gaan we de Aziatische kant op. Zomers, licht en een tikje romig.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil en was de zoete aardappels en snijd grof in stukken. Doe hetzelfde met de gember en knoflook.
Selecteer de SAUTE optie op je pot. Fruit de gesneden aardappels en gember aan met een goede scheut olijfolie en bak alles kort.
CANCEL de SAUTE stand. Voeg water, bouillonblokje, knoflook en een snuf peper toe. Als je ze gebruikt, kneus de blaadjes kaffir lime en leg deze er ook bij. Roer door.
Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 8 minuten.
Laat de soep nog een paar minuten rusten (minimaal 10) en open voorzichtig het ventiel, zodat de stoom kan ontsnappen (dit heet een Quick Release).Haal nu de blaadjes kaffir lime er weer uit, als je deze hebt toegevoegd.
Pureer de soep met een staafmixer of met een blender (let op, heet, vul je blender niet maximaal, anders kan de top eraf schieten).
Breng op smaak met kokosmelk en eventueel koriander.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot soep, Instant pot vegan, kerst vegan, maaltijdsoep, Soep