Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de spinazie kort in de pan. Leg een theedoek in een zeef en leg daar de spinazie in. Laat even afkoelen, voordat je zoveel mogelijk vocht uit de spinazie wringt, door de theedoek strak te draaien.Knip de spinazie vervolgens fijner met een schone schaar.
Verbrokkel de feta en meng dit met de spinazie, teentje knoflook, gemalen komijn en peper. Proef en voeg eventueel wat zout toe.
Neem een fel filodeeg en vouw dit schuin doormidden, zodat je een driehoek hebt.
Leg aan de onderkant wat vulling. Sla de zijkanten naar binnen en rol het als een sigaar op. Maak het puntje nat met wat water, zodat het goed blijft plakken
Leg de börek op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer in met ei. Bestrooi eventueel met wat sesam en nigellazaadjes.
Bak in het midden van de oven tot ze goud bruin zijn, ongeveer 15 minuten.
Notities
Bakken in de airfryer: 10 minuten op 180 graden Celsius Bereiden in de olie: 180 graden Celsius, tot ze goudbruin zijn