Awa di lamunchi is een heerlijk limoendrankje dat veel gedronken wordt op Curaçao. Met slechts drie ingrediënten maak je dit heerlijke en dorstlessende limoendrankje in een handomdraai zelf thuis. Lekker bij een zomerse picknick, bij de barbecue of waan je gewoon even op een Caribisch eiland, terwijl je met je bol in de zon op je balkon zit.
Porties 1persoon
Voorbereidingstijd 1 minuutmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Ingrediënten
1,5stukslimoen
suikerzie bereiding
water
ijsblokjes
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
De makkelijkste manier
Pers het sap uit de limoenen en meng dit (naar smaak) met suiker. Meestal is 1 schepje zat, tenzij je een zoetekauw bent.
Vul een glas met ijs, schenk hier de limoen bij en vul aan met water. Roer kort door en je bent klaar om te genieten van je awa di lamunchi.
Met siroop
Meng 100 gr suiker met 100 ml water en verwarm dit al roerend.
Zodra je geen suiker meer ziet, mag je het laten afkoelen. Je kunt ook goed voor meerdere keren porties siroop maken.
Vul een glas met ijs, schenk hier de limoen bij met een scheutje siroop en vul aan met water. Roer kort door en je bent klaar om te genieten van je awa di lamunchi!