Rode kool uit de Instant Pot. Een echte klassieker, maar dan sneller en makkelijker door gebruik te maken van de Instant Pot of andere Multicooker. Slechts 8 minuten op hoge druk!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Haal lelijke bladeren van de buitenkant van de rode kool en snijd in repen. Zelf gebruik ik daar een mandoline voor, maar een groot koksmes werkt ook prima. Bestrooi met zout en knijp dit door de kool heen.
Was de appel en snijd in blokjes. Doe dit samen met de kool en alle andere ingrediënten in de pot.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 8 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen. Heb je haast? Ga dan voor de quick release, maar let op, er kan wat rode koolsap mee komen.
Kook met de SAUTE functie de saus van de rode kool in tot de gewenst dikte. Meng eventueel een eetlepel maïzena eerst met een eetlepel koud (!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze bindt.
Notities
Variatie tip: vervang de appel door peer!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vegan, Instant pot vegetarisch, rode kool