Pandan ijskoffie ziet er niet alleen fantastisch uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. Pandan heeft een heerlijk zacht en soepel aroma dat iets van kokos, vanille en chocolade weg heeft en dát combineert heerlijk met koffie. Waan je even in een tropisch café op Bali met dit ijskoude koffiedrankje.
Porties 1glas
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Ingrediënten
2scheppenijsblokjes
1shotespresso
1shotmelkbijvoorbeeld Oatly haverdrank vanille
pandan aroma
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meng melk met een beetje pandanextract. De eerste keer is het handig om steeds even te proeven, want elk merk extract is anders. Als je teveel gebruikt kan het bitter worden, schenk er in dat geval wat extra melk bij. Zelf gebruik ik maar een mespuntje pandanextract.
Vul een glas met flink wat ijs. Giet hier de pandanmelk overheen.
Zet je koffie en voeg naar smaak suiker toe, dit smelt nu nog makkelijk in de warme koffie. Gebruik je suikersiroop, dan kun je dit ook achteraf doen.
Schenk de koffie (voorzichtig!) bovenop de melk met ijs. Ik giet de koffie het liefst op een ijsklontje. Het is de bedoeling dat je de laagjes duidelijk blijft zien, dat geeft het mooiste effect!