Orzo met courgette en knapperige pancetta is een heerlijk, makkelijk gerecht voor doordeweeks. Met gemak klaar in 30 minuten en je maakt maar 1 pan vies!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Bak de pancetta in een droge pan tot deze knapperig is. Leg apart. Was de pan niet af.
Was de courgette, snijd in de lengte door vieren en vervolgens in plakjes.
Schep de orzo, courgette plakjes en knoflook in de pan. Zet aan en schep door.
Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Zet zachter en laat zachtjes pruttelen tot de orzo gaar is. Ongeveer 10-15 minuten. Haal je pan van de warmtebron.Is je orzo tussendoor droog? Voeg dan een beetje water toe.
Was je citroen goed en rasp met een fijne rasp de schil van een kwart citroen. Schep de boter, citroenrasp en peterselie door je orzo heen. Serveer met pancetta!