Deze Thaise hapjes met kip en groene curry zijn super lekkere pasteitjes met een eenvoudige vulling, die hun smaak krijgen door de bekende Thaise groene currypasta. Leuk voor bij de borrel en op een feestje! We zijn gek op de Aziatische keuken, jij ook?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Vulling met kip en groene curry voorbereiden
Schil de zoete aardappel en rasp grof.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de currypasta, tot deze goed begint te geuren. Als je de groene currypasta die je gebruikt nog niet zo goed kent, begin dan voorzichtig, je kunt altijd meer toevoegen.
Voeg de kip en zoete aardappel toe en bak dit tot de kip gaar is.
Proef en breng om smaak met vissaus en eventueel nog wat extra groene curry als je te voorzicht bent geweest. Bak dit nog even kort mee.
Roer de doperwten er doorheen en zet in de koelkast om af te koelen. Wanneer je bladerdeeg probeert te vullen met een warme vulling, dan smelt dit als het ware en dan wordt het een grote kliederboel.
Thaise Bladerdeeg hapjes maken
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bedek één of meerdere bakplaten met bakpapier.
Steek rondjes uit (of rechthoeken) uit je bladerdeeg.
Schep wat vulling in het midden van je rondje bladerdeeg en vouw goed en netjes dicht. Leg op de bakplaat en herhaal.
Klop je ei los met een vork en bestrijk al je pasteitjes.
Bak in 15-20 minuten mooi goudbruin. Serveer met ketchup of hotsauce.