Mango ijstaart is een heerlijke tropische verkoeling. Lekkere laagjes mango-ijs met echte stukjes mango worden afgewisseld door cake. Het ideale dessert voor de zomermaanden. Maak het ijs helemaal zelf en dan nog zijn we makkelijk binnen 20 minuten klaar met dit recept. Daarna moet je taart nog wel even opstijven in de vriezer natuurlijk, maar daar hoef je zelf natuurlijk helemaal niets voor te doen!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Klop de slagroom stijf.
Pureer in je keukenmachine de bevroren mango met de gecondenseerde melk en spatel dit rustig door de slagroom heen.
Controleer of je cake in je vorm past en snijd eventueel op maat en vervolgens in drie lagen.
Bekleed een cakevorm goed met huishoudfolie. Ook flink over de randen, want dan kun je de ijstaart straks makkelijk uit zijn vorm tillen.
Plaats één plak op de bodem van je cakevorm en druk goed aan. Schep je zelfgemaakte mango-ijsmengsel over deze laag en spreid goed en gelijkmatig uit met de achterkant van je lepel. Neem de helft van je verse mango blokjes en strooi ze er overheen. Duw ze een beetje in het ijs.
Leg je tweede plak cake erop en herhaal.
Dek af met de laatste plak cake en druk voorzichtig een beetje aan. Bedek met plastic folie.
Plaats de mango ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer en haal hem er even van tevoren uit, zodat je hem in plakken kunt snijden.
Notities
Mango ijsmix over? Je kunt dit gewoon in een bakje invriezen en gebruiken als roomijs!