Snelle Instant Pot Congee is ultiem comfort food. Normaal gesproken staat dit uren op het fornuis, maar met de Instant Pot is het zo gepiept. Dit Chinese gerecht eet je traditioneel bij het ontbijt, maar hier gaat het veel beter naar binnen als warme lunch of zelfs als avondmaaltijd.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Congee bereiden in de Instant Pot
Plaats de rijst, bouillon en oestersaus in de Instant Pot.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 40 minuten.
Laat de soep nog een paar minuten rusten (minimaal 10) en open voorzichtig het ventiel, zodat de stoom kan ontsnappen (dit heet een Quick Release).
Serveren
Schep de congee in kommen en serveer met ragfijne gesneden verse gember, lente-ui, een scheutje sojasaus en eventueel chili olie en geroosterde sesamzaadjes! Heerlijk smullen!