Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Beef Saté
Thaise beef saté kom je in Thailand echt overal tegen. Met dit recept maak je deze heerlijke stokjes met biefstuk saté nu ook zelf thuis. Maak het af met échte Thaise satésaus en het feest is compleet!
Porties
8
spiesjes
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
marineren
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Kookgerei
1 grill, grillpan of barbecue
8 Satéstokjes
Ingrediënten
300
gr
biefstuk
0.75
theelepel
korianderzaad
0.5
theelepel
komijnzaad
1
snuf
zwarte peper
1
schijfje
galangal
1 cm dik
1
stengel
citroengras
1
snufje
kaneelpoeder
1
snuf
zout
0.25
theelepel
kurkuma
1
theelepel
Thaise palmsuiker
vervang eventueel door bruine suiker
100
ml
kokosmelk
+ 50 ml om te bestrijken
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Rooster in een droge pan de koriander- en komijnzaad. Schep in een vijzel en maal fijn, samen met palmsuiker en een snuf zout.
0.75 theelepel korianderzaad,
0.5 theelepel komijnzaad,
1 theelepel Thaise palmsuiker,
1 snuf zout
Snijd de galangal en citroengras fijn en voeg toe aan de vijzel. Maal weer goed.
1 schijfje galangal,
1 stengel citroengras
Voeg kaneel, kurkuma, zwarte peper en 100 ml kokosmelk toe. Roer goed door.
1 snufje kaneelpoeder,
0.25 theelepel kurkuma,
100 ml kokosmelk,
1 snuf zwarte peper
Snijd de biefstuk in kleine stukjes, het liefst tegen de draad in en roer dit door de marinade heen.
300 gr biefstuk
Laat minimaal 30 minuten marineren, liever nog de hele nacht.
Spies de biefstuk op prikkers en bereid de barbecue voor.
Smeer elk spiesje in met een dun laagje kokosmelk en grill tot de biefstuk net gaar is. Ongeveer 2 minuten per kant.
Auteur:
Mariska
Gang:
bbq
Keuken:
Aziatisch, Thais
Trefwoord:
bbq, biefstuk, rundvlees, sate, vlees