Thaise gele currypasta maak je, net zoals alle andere Thaise currypasta's, heel erg makkelijk zelf. Een paar ingrediënten grof snijden en dan vooral veel stampen in een vijzel. Geen zin of armkracht daarvoor? Je kunt ook valsspelen met een keukenmachine. Let wel op, deze curry bevat kurkuma; dat kun je het beste aan het einde er nog even apart doorheen stampen of je moet het niet erg vinden dat je keukenmachine geel kleurt!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Week de chili's in warm water.
Rooster in een droge pan (dus zonder olie of ander vet) de komijn- en korianderzaden en peperkorrels, tot ze licht getoast zijn en je de kruiden heerlijk kunt ruiken.
Doe alle droge kruiden (koriander, komijn, kerrie, peper en zout) in de vijzel en stamp tot het een fijn poeder is.
1 theelepel zout, 2 theelepels kerriepoeder
Haal de chili's ui het water. Haal de nerf uit de kaffir lime blaadjes. Snijd alle ingrediënten grof in stukken.
1 stengel citroengras, 5 cm galangal, 5 cm gember, 4 teentjes knoflook, 1 sjalot
Gebruik je een keukenmachine? Doe dan nu alles, behalve de kurkuma, in je machine en maal tot een pasta. Als je verse kurkuma gebruikt: stamp deze fijn en meng door de pasta. Gebruik je kurkuma poeder, meng deze dan gewoon door de pasta.
Gebruik je geen keukenmachine? Vijzel dan, in stapjes, alles fijn en meng samen in een kom.
Om het af te maken kun je nu de garnalenpasta door de currypasta mengen. Zelf laat ik dit eruit, zodat het vegan blijft (en ik familie heb met een garnalenallergie) en bepaal ik later bij het gebruik van de pasta of ik garnalenpasta wil toevoegen.