Appelcake met Speculoos swirls is een heerlijke herfstcake. Het super simpele beslag klop je binnen een paar minuten in elkaar en een appeltje schillen kunnen we allemaal wel, toch? En wie is er nu niet gek op appelcake?
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een cakeblik in en bestuif met bloem.
Klop de boter, suiker en zout op hoge snelheid tot het licht en luchtig is. Zeker een paar minuten.
200 gr boter, 200 gr witte kristal suiker, 1 snuf zout
Meng één voor één de eieren door het botermengsel. Voeg op het laatst ook het vanille extract toe.
4 stuks eieren, 1 theelepel vanille extract
Schil de appels en snijd in blokjes. Schep hier een lepel bloem bij en schud heen en weer, zodat alle appels bedekt zijn met een beetje bloem.
500 gr appels
Meng de bakpoeder en kaneel door de bloem heen en schep dit in drie delen door je beslag heen. Alleen mengen tot het gemixt is, voor de rest niet kloppen.
200 gr bloem, 1.5 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder
Schep de appels er doorheen.
500 gr appels
Verwarm de Speculoos tot dit vloeibaar is. Schep 1/3 van het beslag in je vorm en verdeel hier 1/2 van de Speculoos overheen. Hoeft niet super netjes te zijn. Herhaal en sluit af met de laatste laag beslag.
4 eetlepels Speculoos
Plaats in het midden van de oven en bak in 50 - 75 minuten mooi goudbruin en totdat een prikker er schoon uit komt; dan is je cake gaar!