Rode kool met glühweinkruiden is heerlijk kruidig, een vleugje zoet en past daarmee helemaal bij de donkere wintermaanden. Zelf gebruik ik een verse rode kool, maar je kunt ook aan de slag met rode kool uit een zak, pot of uit de diepvries.
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Ingrediënten
0.5kroprode kool
1licht zoete appelbijvoorbeeld een Pink Lady of een Kanzi, als deze nog niet bij je kool zit
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Gebruik je rode kool uit pot, zak of vriezer? Sla dan stap 1 en 2 over.Haal lelijke bladeren van de buitenkant van de rode kool en snijd in repen. Zelf gebruik ik daar een mandoline voor, maar een groot koksmes werkt ook prima. Was de appel en snijd in blokjes.
0.5 krop rode kool, 1 licht zoete appel
Smelt een klont boter in een stevige pan met deksel en bak hier de rode kool reepjes in met een snuf zout, zo’n 2 minuten. Voeg appelstukjes toe.
Alle overige ingrediënten (venkelzaad, kaneel, kruidnagels, steranijs, witte wijn azijn (*), bruine suiker (*), sinaasappelsap en -rasp en een goede snuf zout) mogen er nu ook bij. Gebruik je geen verse kool, check dan voor de zekerheid de ingrediënten. Grote kans dat er al suiker en zout in zit, laat deze er in dat geval uit. Azijn zal je ook niet nodig hebben, dat helpt de kool met stoven en dat is al deels gebeurd.