Knolselderijpuree is een heerlijke groentepuree waarmee je een gerecht net even wat extra’s kan geven. Eenvoudig te maken en daarmee een perfect bijgerecht. De puree is heerlijk zacht van smaak en ziet er een stuk beter uit dan die lelijke knol die je in de supermarkt ziet liggen!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd en schil de knolselderij. Zelf snijd ik eerst plakken, dan verwijder ik de schil met een dunschiller en maak ik er vervolgens blokjes van.
500 gr knolselderij
Snijd een sjalot en een teentje knoflook fijn. Aangezien ik toch zo al mijn machine vies ga maken, gebruik ik die ook voor mijn ui en knoflook. Beetje lui mag af en toe wel toch?
1 sjalot, 1 teen knoflook
Smelt een flinke klont boter in een stevige pan waar een deksel op kan en fruit hierin je sjalot/knoflook mix, ongeveer 2 minuten.
1 sjalot, 1 klont boter, 1 teen knoflook
Voeg je knolselderij toe en bak lekker mee, ongeveer 3 minuten.
500 gr knolselderij
Verkruimel een half blokje bouillon en schenk er water bij, zodat de blokjes knol in een laagje van een 1 tot 2 centimeter staan. Dus net niet helemaal onder. Breng aan de kook, zet zachter, zodat het net nog borrelt en plaats een deksel op de pan. Laat dit 10 minuten stoven.
0.5 blokje bouillon
Schep de knolselderij uit de pan en pureer dit met 2 eetlepels room. Voeg beetje bij beetje room toe, totdat je de juiste dikte hebt. Niet iedereen wilt zijn puree even dik en het ligt er ook maar net aan hoeveel bouillon je mee schept.
3-6 eetlepels room
Proef en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
zout, peper
Notities
Liever een neutrale puree, die ook nog eens witter van kleur is? Gebruik dan melk om te stoven en bak de knolselderij niet mee.