Spitskool ovenschotel met gehakt is bij ons een echte gezinsfavoriet. Lekker en simpel, iedereen is er wel gek op. Het mooie is dat je de schotel van tevoren kunt maken en dan alleen nog even af hoeft te bakken in de oven.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet je ovenschaal klaar.
Optioneel: wel een handje rozijntjes in een bakje met lauw water.
1 handje rozijntjes
Snipper een sjalot en de teentjes knoflook.
1 sjalot, 2 teentjes knoflook
Aardappellaag
Was, schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze gaar in ruim water met een snuf zout. Giet af en laat even uit dampen.
500 gr aardappels
Voeg boter en melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met zout en peper.
1 scheut melk, 10-20 gr boter
Spitskool
Snijd je spitskool in fijne reepjes. Zet een pan met water op en zodra deze kookt gaat de spitskool erbij. Kook in ongeveer 5 tot 6 minuten net aan gaar. Giet af.
1 spitskool
Kerriesaus
Mix voor de kerriesaus de eieren, kerrie en komijn door elkaar met twee eetlepels melk.