Cranberry Compote is heerlijk zoet, zuur en een klein beetje bitter tegelijkertijd. Een klassiek Kerstrecept, dat je makkelijk een dag van tevoren kunt maken.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Was de cranberries, verwijder de rotte cranberries en de stukjes steen en ander vuil en laat de rest uitlekken in de zeef.
1 zak verse cranberries
Was de sinaasappel, rasp de schil met een fijne rasp (alleen het oranje gedeelte, het witte maakt alles bitter). Pers de sinaasappel uit boven je steelpan en voeg de rasp van de schil, de suiker en het stokje of snufje kaneel toe.
150 gr witte basterdsuiker, 1 sinaasappel, 1 snuf kaneelpoeder
Breng dit aan de kook en roer goed door, totdat de suiker is opgelost. Voeg nu de cranberries toe. De cranberries gaan nu een soort van poppen. Laat ze ongeveer 2 tot 3 minuten open poppen.
Zet het vuur lager en laat het nog 10 minuten sudderen. En klaar is je cranberry compote! Wees gerust, de compote wordt een stuk dikker, zodra deze is afgekoeld.
Schep de compote over in een schone pot en laat deze afkoelen, voordat je deze in de koelkast zet.