Dit recept geeft je heerlijke vitello tonnato, zonder gebruik te maken van mayonaise. Maak dit klassieke Italiaanse gerecht thuis in een handomdraai.
Porties 2porties
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingrediënten
150grfijn gesneden kalfsvlees, kalfsfricandeau of kalkoen
1blikje tonijn
3-4ansjovis visjes
2theelepels citroensap
1eihardgekookt
Voor de garnering
kappertjes
goede olijfolie
vers gemalen peper
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Bekleed een bord mooi met plakjes vlees.
150 gr fijn gesneden kalfsvlees, kalfsfricandeau of kalkoen
Pureer de tonijn en ansjovis, samen met het citroensap, hard gekookt ei en 1 eetlepel olijfolie, tot een gladde saus. Proef en voeg naar smaak peper en eventueel wat extra citroensap toe. Is je saus te dik? Voeg dan lepel voor lepel extra olijfolie toe. Niet teveel tegelijk, je wilt niet dat je tonnato te dun wordt.