Een goede aardappelpuree kan zo ontzettend lekker zijn! Vandaag laat ik jullie mijn versie zien. In dit recept geen fratsen of extra dure ingrediënten, maar wel de juiste techniek. Zo maak je zelf een overheerlijke puree.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Schil de aardappel en snijd in blokjes van gelijke grootte. Ik vind het in dit geval wel fijn om kleine blokjes te snijden van 1,5 cm.
1 kilo kruimige aardappels
Spoel af en zet in ruim water met flink zout op. Het water moet koud zijn, dan koken de aardappels beter en gelijkmatiger.
zout
Breng het water aan de kook en kook de aardappelblokjes tot ze gaar zijn, ze zijn dan makkelijk door te prikken met een vork en je kunt natuurlijk ook even proeven.
Giet het water af, doe de deksel terug op de pan en laat de blokjes nog 2 minuten na stomen.
Terwijl de aardappels aan het koken zijn gaan we al aan de slag met de room. Giet alle room in een steelpannetje, met een snuf peper en nootmuskaat. Snijd de knoflook grof en voeg die ook toe. Zet zacht op, zodat het allemaal rustig verwarmt. Het hoeft niet te koken, maar moet wel warm worden.
250 ml room, peper, 1 snuf nootmuskaat, 2-3 teentjes knoflook
Als de aardappelen uitgestoomd zijn, gaan we ze meteen stampen. Ik gebruik hier zelf een ouderwetse stamper voor, maar een pureeknijper werkt ook heel erg goed.
1 kilo kruimige aardappels
Giet in drie delen de warme room erbij. Dit doe je niet alleen om de aardappels goed de kans te geven alles op te nemen, je ziet dan ook makkelijker of je niet net teveel room toevoegt. De stukjes knoflook kunnen achterblijven in de steelpan, die hebben hun werk gedaan.