Instant Pot Dahl is een heerlijk verwarmend Indiaas gerecht en is zowel als stoofpot, als als soep te serveren. Naast heerlijk vullend ook nog eens vegan en dat zonder aanpassingen. Het is lekker snel klaar en heel budgetvriendelijk. Door de Instant Pot te gebruiken ben je in een mum van tijd klaar!
Voeg water toe en en schraap de bodem goed schoon.
500 ml water
Was de linzen en roer ze er doorheen. Voeg ook het kwart bouillonblokje toe.
250 gr rode linzen, 0.25 blokje bouillon
Giet de tomatenblokjes erbij. Ik roer deze NIET door, zo heb je minder kans op een BURN melding.
390 gr tomatenblokjes
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 5 minuten.
Zodra de timer afgelopen is gaan we voor een quick release.
Nu kun je ervoor kiezen om de dahl te pureren, maar zelf hou ik ervan als mijn dahl wat structuur heeft en doe dat niet. Wil je een meer soeperige dahl, dan is nu het moment om de staafmixer erbij te pakken.
Roer beetje voor beetje de kokosmelk er doorheen, tot je de voor jou gewenste dikte hebt bereikt. Zelf ga ik meestal voor een heel pakje.
250 ml kokosmelk
Optionele extra's
Wil je graag extra groente zoals doperwten of spinazie bij je dahl, doe dat dan nu. Roer het door de dahl heen en zet de deksel weer even op de pot. Wacht 2-3 minuten en roer nog een keer. De KEEP WARM stand zorgt voor genoeg warmte, je hoeft de SAUTE niet aan te zetten
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vegan, Instant pot vegetarisch, linzen, vegan, vegetarisch