Nasi, wie kent het niet? Zelf maak je simpel binnen 30 minuten deze heerlijke Indonesische Nasi Goreng. Nasi Goreng is op super veel manieren te maken, er is geen ‘officieel’ recept, maar dit recept vind ik zelf toch wel heel lekker, zonder moeilijke ingrediënten.
Porties 2porties
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Ingrediënten
2portiesgekookte en afgekoelde langkorrelige rijst
Snipper de sjalot, knoflook en eventueel de chili fijn. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak hierin de sjalot. Anders dan bijvoorbeeld in Italiaanse recepten, mag hier de ui wel bruin worden.
1 sjalot, 1 chili, neutrale olie
Voeg knoflook en chili toe (als je die gebruikt) en bak dit ook nog een goede minuut mee.
Voeg kool en wortel toe en roer goed door.
Schep de rijst over de groente heen. Je vormt nu als het ware een dakje waaronder de groenten kunnen stomen, ongeveer een minuut of twee.
Schep de rijst door de groenten heen en bak tot alle rijst warm is geworden.
Zelf eet ik het liefst een los gebakken ei bij mijn nasi, maar mocht jij liever stukjes ei willen, dan doe je het volgende. Klop de eieren los, schuif de nasi naar de rand van de pan en giet hier de eieren in. Als de pan erg droog is kun je wat extra olie toevoegen. Laat bakken, roer los en schep vervolgens door de rijst heen.