Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kippendijen in blokjes en doe in een pot.
750 gr kippendijen
Pers de mandarijnen in een maatbeker en voeg hier de gember, knoflook, hoisinsaus en het verkruimelde blokje bouillon bij. Vul aan tot een totaal van 250 ml met water.
4 teentjes knoflook, 3 cm gember, 3 eetlepels mandarijn, 3 eetlepels hoisinsaus, 1 blokje kippenbouillon, 200 ml water
Mix dit allemaal tot een gladde saus en giet bij de kip. Roer door.
Schep de bruine suiker bovenop, niet roeren!
3 eetlepels bruine suiker
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 7 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 2 minuten om natuurlijk leeg te lopen en doe daarna een quick release. Je kunt ook voor een volledige natural release gaan.
Met SAUTE functie kun je de saus tot de gewenste dikte inkoken. Meng eventueel een eetlepel maïzena eerst met een eetlepel koud (!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze bindt.
Bestrooi met lente ui en geroosterde sesamzaadjes!