Instant Pot Opor Ayam is een heerlijk recept voor Indonesische kokos-kip uit de multicooker. Snel, makkelijk en bomvol smaak, zoals we de Indonesische keuken kennen. Dit recept is niet pittig en dus geschikt voor jong en oud.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Boemboe
Snijd de ingrediënten voor de boemboe grof en stamp deze met een vijzel tot een pasta. Geen tijd/zin/kracht om met de vijzel aan de slag te gaan? Je kunt ook een hakmolen, keukenmachine of NutriBullet gebruiken met een theelepeltje water. Ik roer de kurkuma er in dat geval wel later pas doorheen, anders zit je een paar weken met een gele machine.
Smeer de kip in met de boemboe. Als je wilt kun je dit een kwartiertje laten marineren, maar door de bereiding onder druk trekken de smaken toch al goed in de kip.
4 drumsticks, 2 kippendijen
Verwarm een goede scheut neutrale olie in de Instant Pot met de SAUTE optie. Schroei je stukken kip aan alle kanten mooi bruin en leg apart.
neutrale olie
Giet er een scheut water bij en schraap goed over de bodem. CANCEL de saute stand.
Saus
Doe nu alle overige ingrediënten ook in de pot en roer goed door. Doe ook je kip erbij.
0.5 stengel citroengras, 3 kaffir lime leaves, 1 cm gember, 1 salam blad, 50 gr santen, 250 ml water, 1 snuf zout
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 17 minuten.
Geef de pot nadat de timer klaar is nog minimaal 5 minuten, voordat je de druk eraf haalt.
Gebruik eventueel de SAUTE stand om de saus nog wat in te koken.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: Instant Pot, instant pot kip, kip, kippendijen, kokos